home
o autorovi
dila
provedeni
ukazky
cd a dvd
galerie
kontakt
kontakt
english
 
  Podrobnosti o díle:
   
  Snové koledy - orchestrální verze
   
 

Tato partitura vznikala souběžně s následným Credem fis moll, přesto jsou obě kompozice dosti rozdílné. Koledy jsou určitým rozvíjením idejí, které jsou již obsaženy v starších Symfonických koledách. Snové koledy jsou více subjektivní. Po instrumentační stránce jsou vyhrocenější, než prvé koledy a v tom se podobají následnému Credu. Na rozdíl od komorní verze jsou rozšířené o několik částí a ty mají jiné řazení. Zde v této suitě jsou vybrány koledy mezinárodní, na rozdíl od českých koled v Symfonických koledách. Závěrečné Alleluia je atypickým zakončením.
Snové koledy zazněly poprvé na vánočním koncertu Pardubického VUSu na konci roku 2006. V Pardubickém divadle sbor doprovodil orchestr studentů z Brna řízených Ondřejem Tajovským. Bok poprvé sám provedl toto dílo až na konci r.2008 s Hradeckou filharmonií a východočeskými sbory s nevalným úspěchem v Hradci Králové. Jistý podíl na tom měla i poněkud otrávená a s nechutí hrající Filharmonie HK. Naopak veliký úspěch dílo zaznamenalo při své pražské premiéře v lednu 2010 v kostele Sv. Fabiána a Šebestiána v Liboci. Zde řídil nadšeně hrající České symfonické sólisty a východočeské sbory též autor. Nadšené publikum si vyžádalo dva přídavky.
Dílo bylo natočeno na CD, spolu s Credem fis moll v roce 2006 v Mostě.

obsazení: 3 flétny, 2 hoboje, 2 klarinety, 3 fagoty,4 horny, 3 trubky, 3 pozouny, tuba, tympány, baterie, varhany, harfa,smyčce
sbor SATB

durata cca 16 min*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright: Miloš Bok, všechna práva vyhrazena
webmaster: Petr Postl
design © 2008 Přemysl Havlík